Så här tänker Kärrtorps scoutkår om corona

Skapad 2020-03-19 av webmaster

Våra scouter och ledares hälsa och säkerhet är vår högsta prioritet och vi har sedan utbrottet av Coronaviruset noga följt händelseutvecklingen. Vi vidtar alla nödvändiga åtgärder i enlighet med Folkhälsomyndighetens, övriga myndigheters, Scoutförbundets riktlinjer och rekommendationer samt följer gällande lagstiftning.

Folkhälsomyndigheten och Skolverket har ännu inte stängt grundskolorna. Det finns ju flera skäl till det. Ett är att det inte är skolbarn som sprider smittan primärt. Ett annat att det är viktigt för det allmänna hälsotillståndet att fortsätta med normala verksamheter om man inte är sjuk. Detta innebär att Scouternas verksamhet för grundskoleelever kommer att fortsätta som vanligt och endast ändras när vi ser en högre smittorisk. För våra scouter i gymnasieålder har vi nu pausat mötena fram till Påsk.

Det är dock viktigt att följa de rekommendationer som ges av myndigheter om att vara extra noga med hygienen; tvätta händerna ofta och noga med tvål och varmt vatten, undvika att röra vid ansiktet, hosta och nys i armvecket och, framför allt, stanna hemma om man har några symptom, även lindriga symptom som halsont och snuva. Om alla följer myndigheternas rekommendationer kan vi förutsätta att de scouter och ledare som är på mötena är friska.

Vi kommer att skicka hem både scouter och ledare som kommer till möten och uppvisar symptom som snuva eller hosta oavsett om det rör sig om en vanlig förkylning. Detta för att ta vårat gemensamma ansvar och förhindra onödig smittspridning.

Vi försöker även i största möjliga mån ha våra möten utomhus framöver.


Uppdatering 2020-11-24

Efter dagens presskonferens gällande coronaläget, kan vi i Kärrtorps scoutkår konstatera att de regionala råden är oförändrade till den 13/12.

Det innebär att vi fullföljer terminen med utemöten för våra scouter i grundskoleålder och har digitala/egna aktiviteter för våra utmanare. Vi ställer in vår kårgemensamma Lilla julafton och hoppas att det lättar inför 2021.

Håll i, håll ut, håll avstånd och tvätta händerna!