Bli scout


Dags att bli scout?

Äventyr på riktigt!
I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Här kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Och du är självklart med och bestämmer vad vi ska hitta på. Vad vill du göra idag?

Är du mellan 8 och 18 år kan du bli scout
Vi tar vanligtvis in nya scouter vid starten av höstterminen. Vid anmälan ställs du i kö och får meddelande så snart plats finns.

Kölistan sätts upp efter anmälningsdatum. Scouter vars förälder börjar som ledare får förtur.

För dig under 8 år finns Familjescouting

Genom Familjescouting får barn under åtta år tillsammans med en eller flera vuxna på ett roligt och lekfullt sätt möta scouting.

Barn och vuxna tillsammans

Barn och vuxen deltar tillsammans i verksamheten och aktiviteterna som de får vara med på passar både stor och liten.

Den vuxna deltagaren är alltid den som har ansvaret för det medföljande barnet. De vuxna i gruppen ger möjlighet att göra lite mer avancerade aktiviteter då vuxen och barn kan hjälpas åt. De vuxna är lika mycket deltagare som barnen och det är viktigt att planera verksamheten så att både barn och vuxen kan ta en aktiv del i den.

Den som deltar tillsammans med barnet kan vara en förälder, en mor- eller farförälder, släkting, vän till familjen eller en annan person som barnet känner sig tryggt med. I Familjescouting är det relationen mellan barnet och den vuxne som ska få utvecklas.

Är du 15 år eller äldre kan du bli ledare

Du får gärna ha tidigare scouterfarenhet men det är inget krav. Vi ser till att du får det stöd du behöver.

Kölistan sätts upp efter anmälningsdatum. Scouter vars förälder börjar som ledare får förtur.


Vad väntar du på?

Anmälan sker genom formulär på Scouternas webbplats, https://www.scouterna.se/hitta-scoutkar/stockholms-lan/stockholms-kommun/karrtorps-scoutkar/