Angående Sommarläger 2020

Skapad 2020-06-15 av webmaster

Så här skriver vår lägerchef Bosse om sommarens läger. Det har gått ut info via mail, om ni inte fått det, kan det hamnat i nått filter eftersom det gick till en lång sändlista.


Kärrtorps scoutkår har beslutat att inte deltaga på kretslägret Explorer 2020 på Vässarö i augusti.
Kärrtorps scoutkår och Hammarby sjöscoutkår kommer inte att deltaga beroende på att vi inte anser att vi kan leva upp till de krav som folkhälsomyndigheten ställer.

Vi tycker naturligtvis att det är mycket sorgligt att inte kunna genomföra lägret och det är första gången i kårens 65-åriga historia som detta händer.
Våran kår skulle behöva vara uppdelad på tre byar, där varken ledare eller scouter får umgås med varandra. På grund av avståndsregeln skulle vi behöva ha mer än dubbelt så många tält som normalt.
Vi skulle inte kunna umgås med de andra kårerna i sydostkretsen, vilket gör att den gemenskap som vi efterstävat med ett kretsläger inte kommer till stånd.

Vår målsättning är att alla som har betalat lägeravgiften skall få sina pengar tillbaka.
Vi återkommer med information så fort vi vet mer.

Vi planerar för en daglägerverksamhet under vecka 32, måndag till fredag 09:00 – 16:00, och hoppas kunna återkomma med mer detaljerad information om detta före midsommar.

Hälsningar
Kärrtorps lägerchef för Explorer 2020
Bosse Nykvist